joi, 17 mai 2012

Sfântul Ioan Rusul-icoane şi sfinte moaşte

Sfântul Ioan Rusul este prăznuit la data de 27 mai.




 








"Troparul:

Cel ce te-a chemat pe tine de pe pământ la lumea cea cerească, ţine şi după moarte, neschimbat, trupul tău, Sfinte. Căci tu în Asia ai fost dus prizonier şi acolo te-ai unit cu Hristos, Ioane. Deci pe Acela roagă-l să mântuiască sufletele noastre." 











Fotografii de la Biserica Sf. Ioan Rusul, Evia-Greci​a


© Copyright foto: http://dositeea.blogspot.ro



"Tropar :

La Ioan noi credincioşii să alergăm, cei ce în suferinţe şi în necazuri ne aflăm, şi să cădem strigând cu evlavie din adâncul sufletului: Sfinte, ajută-ne nouă, celor ce ne rugăm ţie, aleargă şi ne izbăveşte din această nevoie. Nu trece, Sfinte, cu vederea, rugăciunea umilă a celor ce aleargă la acoperământul tău." Sursă text 


"Apăsat de cumplite necazuri, către tine îmi arunc şi trupul şi sufletul, rugându-mă ţie, cuvioase Părinte, să mă izbăveşti din nevoi şi suferinţe.

Pe tine, preafericite, te avem liman în primejdii, în tristeţe apărător şi desăvârşită izbăvire din necazuri, râu nesecat, fântână de binefaceri şi veşnic izvor de tămăduiri.

Nu mă lipsi pe mine de calda ta apărare, Sfinte Ioane, ci te rog - zdrobeşte cu puterea ta îndrăznelile cele neputincioase şi neaşteptatele săgetări ale diavolilor. Izbăveşte-mă de boli, de ispite şi de necazuri, şi ne mântuieşte pe toţi de atacurile demonilor, ca să te slăvesc şi să te laud din suflet, să mă închin şi să preamăresc, Sfinte, lucrările tale cele bineplăcute lui Dumnezeu.

Cere de la Dumnezeu pace, linişte sufletelor, până la sfârşit răbdare şi mântuire sufletelor pentru noi, cei ce ne rugăm ţie şi lăudăm cele minunate ale tale."Susa text


Mai multe fotografii de la procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan Rusul, aici: http://dositeea.blogspot.ro/2012/05/hramul-sf-ioan-rusul-din-evia.html

Hramul Sfântului Ioan Rusul 2012, aici: http://dositeea.blogspot.ro/2012/06/hramul-sfantului-ioan-rusul-2012.html





Acatistul Sfântului Ioan Rusul: Aici

Paraclisul Sfântului Ioan Rusul: Aici




Un comentariu:

Maria spunea...

http://www.sfantulioanrusul.ro/
Langa comuna Slobozia din judetul Giurgiu se afla Manastirea "Sfantul Ioan Rusul", prima manastire din tara inchinata Sfantului. Acolo se gaseste o particica din moastele Sfantului Ioan Rusul.

De asemenea, particele din moastele Sfantului Ioan Rusul se mai gasesc la bisericuta din curtea Maternitatii Polizu din Bucuresti, precum si la biserica care se afla la Spitalul de Pneumologie din Sibiu. Si acestea doua din urma au hramul Sfantului Ioan Rusul.

AddThis

Find us on Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dositeea

Abonaţi-va la acest blog

Copyright © 2011-2014 http://dositeea.blogspot.com



Vizite (de la 1 aug. 2011)

From 22 nov. 2011

View My Stats