joi, 17 mai 2012

Sfânta Elena din Sinope - ajutătoarea celor care suferă de dureri de cap şi a celor dornici de curăţie

Sfânta Muceniţă Elena din Sinope este grabnic ajutătoare tuturor celor care suferă de dureri de cap şi de boli ale capului, dar şi a celor dornici de curăţie.
În biserica Sf. Marina din Ano Toumpa, Tesalonic se găseşte spre închinare capul Sfintei Muceniţe Elena din Sinope.
Icoana din Mănăstirea "Panaghia Soumela", Grecia

© Copyright foto: http://dositeea.blogspot.com
"Pe când avea numai 15 ani, mama ei o trimite pe Elena la un magazin din Kryonas, spre a cumpăra materiale pentru brodat. Pe cale, tânăra creştină a trecut pe lângă casa lui Ukuzoglu Paşa, guvernatorul otoman din Sinope, care se afla, la acel moment, la fereastră. Văzând-o pe fată şi aprinzându-se de pofta diavolească, păgânul a cerut ca aceasta să fie adusă la el.

Păgânul cu mintea întunecată a încercat de mai multe ori sa o forţeze pe fată, spre păcatul cel trupesc, însă o putere nevăzută îl oprea de fiecare dată. Neînţelegând ce se întâmplă, otomanul a închis-o pe fată în pivniţa casei sale. [...]

 Nefericitul păgân a încercat iaraşi, de mai multe ori, să o forţeze pe fată la păcatele lui cele spurcate, însă aceeaşi putere dumnezeiască l-a oprit de fiecare dată.

 Dându-şi seama că nu are nici o putere asupra sfintei, paşa a aruncat-o pe aceasta în închisoarea comună, unde a dat porunca de a fi torturată până la moarte. Călăii au torturat-o pe Sfânta Elena fără măsură, în cele din urmă bătându-i în cap două cuie mari. Cuprinşi de furie şi mustind de mândrie, în cele din urmă ei i-au tăiat capul Sfintei Elena.
  Încă de la început, Sfintele ei Moaşte s-au arătat drept vindecătoare şi făcătoare de minuni." Integral AICI

Sfânta Muceniţă Elena din Sinope este întocmai cu Sfânta Tomaida sau cu Sfântul Moise Ungurul  (care au ales mai degrabă moartea, decât să fie biruiţi de păcatul desfrânarii).
Despre Sfânta Tomaida, AICI

Sfânta Muceniţă Elena din Sinope este pomenită la data de 1 noiembrie.
 Fotografii cu sfintele moaşte: Aici

Viaţa Sfintei Muceniţe Elena din Sinope: Aici


2 comentarii:

Ionut admin spunea...

Minunată copilă a lui Dumnezeu, Sf. Mc. Elena !!!
Mare bucurie am primit prin descoperirea acestei Sfinte. Mulțumesc!

Unknown spunea...

Cu drag, Ionuţ!
Nici eu nu am ştiut nimic despre Sfânta Elena, dar am găsit fotografiile din album şi-mi ieşeau în cale cu insistenţă, desi iniţial căutam icoanele altor sfinţi.

AddThis

Find us on Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Abonaţi-va la acest blog

Copyright © 2011-2014 http://dositeea.blogspot.comVizite (de la 1 aug. 2011)

From 22 nov. 2011

View My Stats