luni, 2 ianuarie 2012

Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri, marele făcător de minuni

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, grabnicul ajutător şi marele făcător de minuni, este pomenit pe 5 mai şi pe 3 ianuarie-ziua în care s-au descoperit sfintele sale moaşte.
Troparul:
Ai strălucit ca soarele pe Colina Neprihăniţilor şi ai urcat la Domnul pe calea martiriului, dându-ţi sufletul sub loviturile necredincioşilor, Sfinte Părinte Efrem, Mare Mucenic al lui Hristos. Pentru aceasta, ai făcut ca dumnezeiescul har să se reverse neîncetat spre cei ce cu evlavie îţi strigă ţie: slavă Celui Ce ţi-a dăruit putere, slavă Celui Ce ţi-a dăruit harul tămăduirilor, slavă Celui Care dă tuturor tămăduiri prin tine.



Condacul:
Pe Colina Neprihăniţilor te-ai întărit vieţuind întru nevoinţă, Părinte de Dumnezeu inţelepţite, şi de acolo ai purces pe calea muceniciei. Pentru aceasta, Cel Care dăruieşte lumii viaţa cu îndoită cunună te-a încununat, Mare Mucenice Efrem, şi te-a dăruit nouă ca în tot locul să te avem ajutător şi să te rugăm cu stăruinţă: miluieşte-i pe cei ce te cinstesc pe tine.


Din Acatistul Sfântului Efrem:
"Bucură-te, că veşmintele sufletului tău sunt cu sânge împurpurate;
Bucură-te, căci cu pecetea mucenicească faptele ţi-s încrustate;
Bucură-te, că suferinzilor le eşti neîncetată izbăvire;
Bucură-te, căci tu tămăduieşti de bolile ce nu au vindecare;
Bucură-te, căci îi umpli de bucurie pe cei care ţi s-au rugat;
Bucură-te, tămăduire minunată a celor aflaţi în grele pătimiri;
Bucură-te, izbăvire a celor ce sunt împovăraţi de multe ispitiri;
Bucură-te, că fără de strămutare ţi-ai purtat mucenicia;
Bucură-te, că i-ai tămăduit pe cei cuprinşi de noianul durerii;
Bucură-te, că pe paralitic tu l-ai ridicat prin harul înfierii;
Bucură-te, căci cu darul tău ai risipit groaznice dureri de cap;
Bucură-te, că boala diabetului tot prin darul tău a încetat;
Bucură-te, căci pe copii îi ţii sub ocrotirea trezviei tale;
Bucură-te, că prin tine mângâiere mare am aflat;
Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite!" Sursa










Din paraclisul Sfântului Efrem:
"Trimis ai fost de Sus sa ne fii mângaietor prin faptele tale minunate, iar prin tămăduiri să ne vindeci şi să cureţi feţele noastre mânjite de păcat şi deznădăjduire.

Prin puterea dragostei lui Hristos, păcatele, beteşugurile, neputinţele şi sfâşierile noastre lăuntrice le iei asupra ta, preablândule Părinte Efrem, şi întru acest chip stai înaintea Tronului Dumnezeirii, înveşmântat cu preaslavita haină a smereniei. Pentru aceea te rugăm să ne tămaduieşti pe noi, îndulcindu-ne cu o picătură din dumnezeiescul tău har, ca să nu fim biruiţi de mâhnirea cea amară care ne întâmpină în multe feluri.

Preacuvioase Efrem, în vâltoarea acestei lumi te afli în chip tainic şi le ieşi în întâmpinare celor care iţi pun înainte neputinţele şi bolile cele de multe feluri.

Cunoscând slăbiciunea firii omeneşti şi ştiind dintru pustnicească nevoinţă cât poate fi de adâncă şi de cumplită mâhnirea deznădăjduirii, dai grabnică ajutorare celor doborâţi de întristare, biruindu-l încă o dată pe cel care aruncă sămânţa morţii şi este potrivnicul neamului omenesc."  Sursa











© Fotografii realizate la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, Nea Makri-Grecia





Acatistul Sfântului Mucenic Efrem: Aici

Paraclisul Sfântului Mucenic Efrem: Aici

 Sfinte Părinte şi Mare Mucenice Efrem, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru tămăduirea sufletelor şi a trupurilor noastre.



9 comentarii:

Anonim spunea...

Sfinte Parinte EFREM CEL NOU din suflet te rog AJUTA sa fie sanatoasa MAMA MEA!!!Tamaduieste-o, vindeca-o, binecuvinteaza-o, sinteste-o, insanatosire grabnica ii daruieste, ca tu pe toate le poti si in spre tine alerg si eu pacatosul!!

Unknown spunea...

Doamne, ajuta si daruieste sanatate celor in nevoie!

Anonim spunea...

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-biserica/55-minuni-si-convertiri/19198-sfantul-efrem-cel-nou-salvat-copilul-moarte

Anonim spunea...

sfinte parinte efrem cel nou ajuta i pe copii mei robert si razvan george sa aiba un loc de munca stabil.amin

Anonim spunea...

Sfinte Parinte EFREM CEL NOU, din inima te rog ajuta-l pe nepotelul meu Catalin sa depeseasca momentele grele din viata lui, sa se faca bine la picioruse , sa poata sa mearga fara carje si sa aiba curaj si ambitie pentru toate greutatile prin care trebuie sa treaca ca sa poata deveni un copil cu un mers normal si sa nu depanda de carje .Ştiind că mare este iubirea pe care o arăţi celor credincioşi, îndrăznim să te rugăm să porţi de grijă şi sufletelor noastre .

Anonim spunea...

doamne ajutal pe giuliutul||||sfinte||||ajutal tu care faci minuni fa si pentru copilul meu care e grav bolnav!!roagate pentru el.te iubim!!!

Anonim spunea...

Sfinte Efrem, te rog din suflet, ajuta-ma sa trec examenele cu bine si sa nu pierd scoala si toata osteneala de pana acum!!! Miluieste-ma cum numai tu stii! Ajuta necredintei mele!

ramona spunea...

sfinte efrem ajutama sa gasesc un servici bun.

eu spunea...

Sfinte Efrem cel Nou,ajuta-i pe copiii nostri, Alexandra si Ioan sa-si intemeieze familii duhovnicesti,sa nu aleaga cai greite,ferete-i de tot ce este pierzator de suflet,minte si trup sa fie bineplacuti inaintea Lui Dumnezeu si sa-si mantuiasca sufletele.Amin!

AddThis

Find us on Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dositeea

Abonaţi-va la acest blog

Copyright © 2011-2014 http://dositeea.blogspot.com



Vizite (de la 1 aug. 2011)

From 22 nov. 2011

View My Stats