Pagini

luni, 22 august 2011

Sf. Dionisie din Zakynthos-24 august si 17 decembrie

Sf. Dionisie din Zakynthos este pomenit pe 24 august si pe 17 decembrie.


Video:








"Sfânt al iertării

Sfântul Dionisie este pildă pentru noi pentru iertarea semenilor noştri, dar şi pentru dragoste faţă de ei. În viaţa sfântului se relatează că un om a venit la chilia lui şi l-a implorat să îl ascundă de urmăritorii lui. Sfântul l-a întrebat de ce este urmărit şi a aflat că acesta omorîse un călugăr. Acel călugăr era chiar fratele după trup al sfântului. Sfântul a fost foarte îndurerat, dar l-a ascuns pe bărbat şi nu l-a predat nici celor care îl căutau, nici justiţiei. Mai târziu, ucigaşul s-a pocăit şi a devenit monah la rândul lui. De aceea, sfântul este model de iertare pentru noi faţă de cele mai grave greşeli pe care le-ar face cineva împotriva noastră.
Mai multe detalii, aici: http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2008/12/sfntul-dionisie-cel-nou-din-zachintos.html


Tot despre Sfântul Dionisie, mai găsiţi un articol aici:  http://dositeea.blogspot.ro/2013/12/in-zakynthos-la-sfantul-dionisie.html

Viata Sfântului Dionisie : Aici

Un comentariu:

  1. acatist Sf Dionisie din Zarkynthos

    http://poeziicrestin-ortodoxe.blogspot.com/2011/12/acatistul-sfantului-dionisie-de.html

    Sf. Ier. Dionisie, cartea cea sfinţită a tainelor vieţuirii îngereşti, cel ce a urmat pe calea blândeţii pe Mieluşelul Domnului şi turma cea cuvântăoare primită din mâinile Tatălui a povăţuit-o cu legătura rugăciunii sale către izvoarele Duhului, să-şi gătească cărări de rugăciune şi în inimile noastre, ca pe puntea smeritei cugetări să ajungem la porţile Împărăţiei Păstorului Celui Bun.

    RăspundețiȘtergere